Myyrä ja sen työ

Joskus täällä oli asiaa Velvertistä, useimmiten jotain muuta.

lauantai 26. tammikuuta 2013

Arvosteluasteikko

Suen asteikolla Pet Grief olisi kympin levy. Oikeasti se saa minulta seiskan. Mitä valitan?

Yleisesti arvosanasta ei voi levyarvioissa päätellä oikein mitään. Rumbassa Kid Rock oli saanut joltain nerolta kolme viidestä, onko kyseinen levy jollain todennäköisyydellä keskiverto? Eipä taida olla (enkä tarkista kuuntelemalla).

Jotain pointteja: Sue antaa järjestään levyille liian korkeita arvosanoja, toimitus voisi tarkistaa linjaa. Eihän sillä tavallaan ole mitään väliä, mutta ei joka vuosi tule sataa kympin levyä joita kuunnellaan kymmenen vuoden kuluttua ihastellen. Ei vaan tule.

Huonojen arvosanojen suhteen Rumballa on reteä linja. Useimmat näistä levyistä ovat saaneet ansionsa mukaan, ja niitä on syytä välttää. Mutta miten irroittaa jotain käyttökelpoista kolmen tähden arvioista? Arvion pitäisi olla kolme kertaa omaa keskimääräistä bloggaustani pidempi ja arvostelijan diggailuprofiili helposti tarkistettavissa, vink vink internets. Jos olisi tiedossa, että kaverin suosikkeja ovat Bryan Adams ja Creed, niin positiivisiin arvioihin osaisi suhtautua varauksella.

Loppuun kasku menneisyydestä. Muusikko x kertoi ideastaan, voisi tehdä jotain Three Doors Downin ja Creedin väliin sijoittuvaa kamaa, mutta suomeksi. Kanon. Uhkausta ei käsittääkseni toteutettu.

2 kommenttia:

  1. Olen myös kiinnittänyt havaintoa Suen (ja parin muun lehden: kuten Voiman, jossa jokainen afrikkalainen rumpulevy saa täydet pisteet...)
    Ihmettelin myös pitkään Hesarin viiniarvioita , joissa kaikki arvostelut saivat n. 80-100 (ilmeisesti 0-100 asteikko). Selvitys tuli jokunen kuukausi sitten. Jos viini täyttää tietyt tuotannolliset /minimi -laatuominaisuudet ; tyyliin et viini ei ole homeessa tai myrkyllinen ja se mainitaan jossain virallisessa dokumentissa se saa vähintään 70 pistettä sillä skaalalla. Käytössä on joku kotiviini&kilju -asteikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä johdettuna Suen linja: kun levy pyörii soittimessa niin saavutetaan taso 7/10 ja siitä sitten lähdetään kipuamaan kohti kymppiä. Tämän voisi toimitus mainita vaikka ihan pienellä präntillä.

      Balotelli, miksi oi miksi?

      Poista