Myyrä ja sen työ

Joskus täällä oli asiaa Velvertistä, useimmiten jotain muuta.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Kateutta, katkeruutta ja pari GT:tä

Kun ilmaiset negatiivisen mielipiteen jollain mittapuulla menestyneestä henkilöstä, olet todennäköisesti kateellinen, ja katkera omasta menestymättömyydestäsi ko. mittapuulla. Helppo selitys. Jos minua siis vituttaa Olli Hermunen keikistelemässä sukkahousuissaan, johtuu se kateudesta, ok. Onneksi on Liam ja Noel Gallagherin tapaisia tyyppejä, jotka ovat menestyneitä ja ilmaisevat negatiivisia mielipiteitä kollegoistaan taajaan tahtiin, luonnollisesti ilman tätä kansaa määrittävää kateutta. Tosin nykyisin vähemmän mutta voihan sitä fiilistellä vanhoja artikkeleita, joissa Kaiser Chiefsin, mikä se "Everybody's Changing" bändi nyt olikaan, Coldplay etc saavat kyytiä.

Koska tosiasioista on turha väitellä, jää jäljelle mielipiteet. Kuten onko joku bändi hyvä vai huono. Koska minulla on kovin rajatut aikaresurssit osoitettuna tämän blogin kirjoitustyöhön, olen keskittynyt itseäni kiinnostaviin ja useimmiten positiivisiin asioihin. Negatiivinen tylytys on kuitenkin monesti mielenkiintoisempaa, tästä esimerkkinä yhden tähden levy-arviot. Luen ne yleensä ensin. Koska tietyille toimittajille on annettu toimeksianto arvostella tietty läjä levyjä piti niistä tai ei, lehtiin päätyy myös negatiivisia arvioita. Blogimaailmassa levyjä lähinnä hehkutetaan koska kukapa jaksaisi paneutua johonkin, mistä ei pidä, ihan huvikseen. Foorumeilta taas löytyy poteroihin kaivautunutta väittelyä fanien ja vihaajien kesken. Jos joukkoon on eksynyt verbaalisesti lahjakkaita kirjoittajia, niin näitäkin lukee aikansa kuluksi.

Negatiivisilla arvioilla on kuitenkin selkeä tilaus. Muutenhan voitaisiin laittaa vaikka levy-yhtiöiden tiedotteet suoraan lehtiin ainoiksi arvioiksi, ja näin Idols-Martti, Cheek ym. saisivat osakseen kirjoituksia tahoilta jotka ovat vaikuttuneita heidän toiminnastaan. Tai ainakin työnsä puolesta näyttelevät olevansa.

Siinä taas punaista lankaa etsien tarinaa kerrakseen. Ajatusketju taisi lähteä tuosta Gallagherin veljeparista ja tänään ennakkokuuntelussa Liam & Patsy Recreation Clubilla olevasta Noelin ekasta soololevystä. Pitää olla Paavolle kiltti. Jos tulee ministerimersulla niin kannulla kylkeen joku kannustava viesti, lähiöiden ääni kuuluviin! Jees mutta ilon kautta, tähän tyyliin illalla:

 Liam korkealla ja kovaa, tämä kappale taisi poistua ohjelmistosta kohtuu pian?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti