Myyrä ja sen työ

Joskus täällä oli asiaa Velvertistä, useimmiten jotain muuta.

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Pale Fountains


Tämä kuulostaa vähän Mick Headin myöhemmiltä tuotoksilta, ideat olivat jo olemassa 80-luvun alussa mutta ehkä aikakausi oli hankala hyvän musan tekemiselle. Tähän viittaa 80-luku peli, jossa arvuutellaan yhtyeitä ja artisteja jotka ovat aloittaneet ennen 80-lukua ja selvinneet joten kuten kuivin jaloin aikakaudesta. Viimeksi kavereiden kanssa pohtiessa tuli todella vähän esimerkkejä joita ei voisi pahemmin mollata kasarituotannosta. Lou Reedin ja kumppaneiden kammotuksille pitää kyllä omistaa ihan erillinen blogikirjoitus.

Pale Fountainsiin törmäsin vasta äskettäin, vaikka Shackista pidänkin kovasti. Kai tääkin on jossain lehdessä joskus mainittu mutta väittäisin että vähemmän tunnettu proggis kuitenkin. Muut tubesta kuuntelemani biisit oli soundipuolelta vähän juustoa. Tarkempi tutustuminen voi muuttaa käsitystä, josko näitä Jean's Not Happening tyylisiä kappaleita löytyisi lisää. Nykyisin on tapana hylätä artistit aika herkästi, jos ei iske heti niin seuraavaa kehiin. Muistaakseni bändien tuotosten ymmärtämiseen oikeasti käytti aikaa joskus kauan sitten. Esimerkiksi Boo Radleysin eka levy kuulosti ensin ihan turhalta, mutta kun sitä enemmän kuunteli, tilanne kääntyi päälaelleen; siinä ei ollutkaan mitään turhaa!

Nykytilanne johtunee enemmän kuvitelmasta, että olisin jo kuullut kaiken, kuin internet-ajan kiivastempoisuudesta. Prove me wrong.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti